GTA V İnceleme





Çok büyük bir hevesle beklediğimiz GTA V piyasaya çıkar çıkmaz satış rekorları(800 milyon dolarlık satış) kırdı.Peki bu rekoru kırmasını sağlayan neydi?


GTA V, gerek grafik gerek oynanış açısından yeni bir devrim niteliğinde.Oyunda ki fizikler kimi zaman sizi sinir etsede çoğu zaman güldürüyor.Sokakta Yürürken şapkalı birine yumruk atarsanız şapkası kafasından uçup bir anda yere yığılıyor.Araba detayları zaten bambaşka. Çarpmalar sonucu alınan hasarlardan tutun da, hafif sürtmeler sonucu ortaya çıkan çiziklere kadar çok ince grafik detayları bulunuyor oyun içerisinde. Los Santos ise tamamen yaşayan bir şehir, içerisinde gezmek her zamankinden çok daha keyifli. Etrafımızdaki NPC'ler genelde hareket halinde ve trafik, günün saatlerine göre yoğunluk gösterecek kadar detaylı bir şekilde tasarlanmış. Pek tabii bazen saçma hareketler yapan araçlar da yok değil ama inanın hiç de göze batan bir detay değil. Fizikler ciddi anlamda çok başarılı.


Dediğimiz gibi, PS3 üzerinde test ettiğimiz oyun, bizlere son derece detaylı grafikler sundu. Şehrin kendisinden, karakterimizin kıyafetlerine kadar inen ince detaylar, aynı zamanda eş zamanlı olarak tüm şehri görmemize olanak tanıdı. Yani biz ilerledikçe ortaya çıkan binalar ve eşyalar yerine, sürekli orada olan bir şehir mevcut GTA V'de. Tüm bu muazzam görüşü bozansa, arada kafayı yiyen kamera açıları oldu. Özellikle araba içerisinde ileri, geri giderken ya da çok hızlı bir şekilde kaza yaptığımızda takla atan arabayı çeken kamera, hep kör noktada kalmayı başardı ama hepsi bu. Sağ analog ile anında görüntüyü düzeltmek mümkün. İşin ilginç tarafı, oyunun görüntü kalitesinin daha da iyi olabilme ihtimali... An itibari ile elimizde bulunan konsollar kesinlikle bir limite sahipler ve bu yüzden GTA V'in geliştiricileri yapımı 1,280 X 720 piksel çözünürlüğünde yani 720p olarak ayarlamış durumdalar ki teorik olarak daha fazlasına çıkmaları işten bile değil. Oyun aynı zamanda PS3 üzerinde 9GB sabit disk alanı istiyor ve kurulum olmadan herhangi bir şekilde oynanamıyor. 


Oyunda 3 Ana Karakter Var Micheal,Franklin ve Trevor.


Micheal zengin bir aile babası.


Trevor ordudan emekli bir psikopat.


Franklin ise Grove Streetin Serserisi.(Chop Adında Birde Köpeği Var)






GTA V şu ana kadar üretilmiş en güzel ve en detaylı şehre sahip. İçerisinde koşturmaya başladıkça karşımıza çıkan o kadar çok etkinlik noktası var ki anlat anlat bitmez. Her biri şehrin birçok farklı noktasında bulunan dükkanların başında berber, elbise satıcısı, silah satıcısı, araba yıkama, lunapark ve sinema gibi yerler bulunuyor. Bunların çok basit kalacağını düşünen GTA V ekibi, olayı daha da detaylandırmış ve karakterlerimizin kendi özelliklerini de geliştirmelerini sağlayan Tenis ve Golf gibi etkinlikleri de oyuna eklemiş. Aslında eklemekle de kalmamış zira bu iki sporu yapmak istediğimizde de fazlasıyla detaylı, farklı bir oyuna giriş yapıyoruz aslında. Golf'ü ele alalım; vuruşu yapacağımız sopadan, rüzgarın hızına, topun fizik motorundan, vuruşun şiddetine kadar giden detaylı bir hobi bu. Keza tenis de çok farklı değil. Dört farklı vuruş tekniği, hesaplanması gereken koşu alanları, bir oraya bir buraya depar atmak ve en önemlisi top iki defa yere değmeden ona yetişmek! Dileyenler için striptiz kulübü de mevcut GTA'da. Üçüncü oyundan bu yana görmeye alışık olduğumuz mekanlar, oyunun her noktasında olduğu gibi, daha öncekilerden çok ama çok daha detaylı.



Daha Fazla Bahsedersem Spoiler Veririm En İyisi Oynayıp Öğrenin!









0 yorum:

Yorum Gönder